REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kokosky III.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pikantní marmeládou slepené bílkové kokosky spolu s kolečky z ořechového těsta.


Ingredience:
210 ghladké mouky
140 gmásla
90 gořechů
70 gmoučkového cukru
Na dohotovení:
350 gpráškového cukru
250 gkokosu
5 ksbílků
tuk na vymazání plechu
mouka na pomoučení válu

Postup:

1. Nejprve si připravíme ořechová kolečka; z hladké mouky, nastrouhaných ořechů, moučkového cukru a povoleného másla vypracujeme těsto
2. Těsto rozválíme na pomoučeném vále a vykrájíme z něj kolečka, která vyskládáme na plech mírně vytřený tukem
3. Pečeme v mírně vyhřáté troubě dozlatova
4. Připravíme si bílkové kokosky; bílky s moučkovým cukrem vyšleháme nad párou do zhoustnutí, pak vmícháme kokos
5. Lžící na pomaštěném plechu tvoříme hromádky, které v mírně vyhřáté troubě také upečeme dozlatova
6. Vychladlé kokosky zespodu potřeme marmeládou a spojíme je s ořechovými kolečky.

Doporučení:

Kdo má rád, může marmeládu nahradit nějakým smetanovým krémem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy