REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kočičák

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Bramborové placky plněné zelím a vařeným uzeným bůčkem.


Ingredience:
500 guzeného bůčku
voda
Na dušené zelí:
500 gkysaného zelí
20 ghladké mouky
1 lžícesádla
1 lžičkakmínu
1 kscibule
cukr
sůl
Na bramborovou placku:
420 goloupaných syrových brambor
100 ghladké mouky
80 gvyškvařených odřezků z tučného masa
5 lžicmléka
1 ksstroužek česneku
1 ksvejce
pepř
majoránka

Postup:

1. Uzený bůček uvaříme doměkka
2. Kysané zelí zalijeme vařící vodou, přidáme kmín, sůl a za občasného zamíchání dusíme do poloměkka
3. Na rozpáleném tuku osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli dorůžova, zaprášíme hladkou moukou a po mírném osmahnutí ji zamícháme do zelí
4. Za občasného promíchání dodusíme doměkka
5. Ke konci dušení zelí přisladíme a podle potřeby přisolíme
6. Syrové brambory nastrouháme, vymačkáme z nich přebytečnou šťávu
7. Brambory zalijeme mlékem, přidáme vejce, koření, sůl, vyškvařené a jemně nasekané škvarky, mouku a vše důkladně promícháme
8. Lžící vkládáme hladké těsto do rozpálené, vymaštěné pánve, rozetřeme je do tenka a pečeme z obou stran do červena (placky musí být tenké, aby se dobře překládaly)
9. Na nahřáté talíře klademe jednotlivé placky, do poloviny dáme lžící podušené zelí, plátek teplého vařeného uzeného bůčku a kočičák přehneme, ihned servírujeme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy