Kulaté knedlíky s vložkou hub (muchomůrky růžovky), servírované zdobené opečenou cibulkou.
Ingredience:
500 g | muchomůrky růžovky (masáků) |
4 ks | rohlíky |
2 ks | vejce |
strouhanka | |
mléko | |
kmín | |
pepř | |
sůl | |
Na přílohu: | |
1-2 ks | cibule |
podušené zelí | |
tuk |
Postup:
1. Růžovky rozsekáme na drobné kousky, osolíme a okmínujeme, podusíme na rozpáleném oleji doměkka
2. Rohlíky namočíme do mléka a necháme rozmočit, pak je vymačkáme, zbavíme přebytečného mléka, promícháme s podušenými růžovkami
3. Přidáme vejce, hmotu zahustíme strouhankou, osolíme, opepříme, přidáme posekanou petrželku a vypracuje tužší těsto, z kterého tvoříme koule o velikosti 5-6 cm
4. Knedlíky vhazujeme do vařící vody a vaříme 10 minut až začnou plavat na povrchu
5. Na talíři hotové okapané knedlíky ozdobíme osmaženou cibulkou a podáváme se zelím.
Autor receptu: Dalibor Marounek