REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Klasický hospodský guláš

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Dušená kližka, spousta cibule, paprika a další koření. Starý dobrý český guláš tak, jak se vaří v poctivých hospodách.


Ingredience:
800 ghovězí kližky
5 kskuliček nového koření
5 ksvelkých cibulí
4 ks stroužků česneku
2 ksbobkových listů
4 lžícesádla
2 lžícesladké mleté papriky
2 lžícerajského protlaku
1 lžícemajoránky
2 lžičkykmínu
hovězí vývar (nebo voda + gelový hovězí bujon)
cukr
pepř
sůl

Postup:

1. Maso kuchyňsky upravíme (zbavíme blan a šlach) a nakrájíme na kostky 3×3 cm
2. Osolíme, opepříme, okmínujeme
3. Na rozpálené sádlo vhodíme na kostičky nakrájenou cibuli, kterou osmažíme do tmava
4. Přidáme maso a 10 minut restujeme a mícháme
5. Přidáme papriku a ostatní koření vč. utřeného česneku, rajský protlak a 4 minuty restujeme
6. Podlejeme vývarem a dusíme doměkka
7. Během dušení podle potřeby přidáváme horkou vodu
8. Nakonec přidáme v dlaních rezemnutou majoránku a guláš dochutíme solí, je-li třeba.

Doporučení:

Nezahušťujeme, o to se postará cibule. Té má být tolik, co masa. Ovšem na objem – nikoliv na váhu. Podáváme s chlebem, těstovinou nebo knedlíkem.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy