REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kirgizský guláš

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Guláš z vepřového masa z plece, arašídových oříšků, cibule, česneku …


Ingredience:
600 gvepřového masa z plece
100 garašídových oříšků
3 ksvětší cibule
2-3 ksstroužky česneku
8-10 lžicoleje
1 lžícemleté sladké papriky
mletý černý pepř
worcesterská omáčka
sůl

Postup:

1. Na části oleje osmahneme dorůžova nadrobno nakrájenou cibuli
2. Přidáme maso nakrájené na menší kostky a za stálého míchání je po všech stranách opečeme, osolíme a mírně podlité horkou vodou dusíme doměkka
3. Na zbytku oleje osmahneme rozsekané arašídy, v okamžiku, kdy oříšky odstavíme, přidáme mletou sladkou papriku, rozetřený česnek, směs dobře promícháme a nasypeme na měkké maso
4. Nakonec pokrm opepříme, ochutíme solí a worcesterskou omáčku.

Doporučení:

Jako přílohu servírujeme dušenou rýži.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy