REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kentucký guláš

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hovězí kližka dušená na cibuli s tymiánem a česnekem. K ní se pak přidají rajčata, mrkev a sterilovaný hrášek.


Ingredience:
500 ghovězí kližky
100 gsterilovaného hrášku
0,5 lhovězího vývaru
2 ksstroužku česneku
2 ksmrkve
2 kscibule
2 ksrajčat
hladká mouka
tymián
kmín
pepř
olej
sůl

Postup:

1. Kližku ořčistíme nakrájíme na větší kostky
2. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme kostky masa, osolíme, okmínujeme a zprudka opečeme ze všech stran, aby se maso zatáhlo
3. Maso podlijeme trochou vývaru a za občasného míchání a podlévání dusíme pod pokličkou 40 – 50 minut
4. Když maso změkne, přidáme na kolečka nakrájenou mrkev, oloupaná nakrájená rajčata, dusíme, než změkne i mrkev 5. Na závěr dochutíme pepřem, případně přisolíme, lehce zaprášíme moukou, přidáme sterilovaný hrášek a necháme chvíli prohřát.

Doporučení:

Guláš podáváme s rýží, knedlíkem nebo těstovinami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy