Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kempink salát

Salát z měkkého salámu, cibule, feferonek, kápie a sterilovaných okurek, dobře vázaný majonézovou spojkou.

Ingredience:
Na 1 kg:
450 gměkkého salámu
200 gmajonézy základní
150 gcibule
100 gfeferonek sterilovaných bez nálevu
80 gokurek sterilovaných bez nálevu
50 gpapriky (kápie) sterilované bez nálevu
50 ghořčice
5 gcukru
5 gocta
5 gsoli
0,5 gmletého černého pepře

Postup:

1. Salám po oloupání podélně rozřízneme na čtvrtiny a dále nakrájíme na tenčí plátky ve tvaru kruhových výsečí
2. Cibuli a okurky nakrájíme na plátky, přidáme na nudličky nakrájenou papriku (kapii), nasekané feferonky
3. Vše promícháme s majonézou ochucenou hořčicí, octem, mletým pepřem, cukrem a solí.

Poznámka:

Příprava základní majonézy viz. recepty Majonéza základní, Majonéza základní II..


reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Jakou svačinku dáváte do školy svým dětem nejčastěji?

Pokud jste nenašli tu správnou odpověď, napiště nám na Facebook, nebo e-mail!

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy