REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kedlubny zapečené s krůtím masem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky oloupaných kedluben a brambor zapečené spolu s kousky krůtího masa ze stehna, nastrouhaným ,sýrem, smetanou a dalšími ingrediencemi.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
600 goloupaných brambor
500 goloupaných kedluben
400 gkrůtího masa (nejlépe ze stehna)
100 gnastrouhaného tvrdého sýra
70 gplátky anglické slaniny
250 mlsmetany
špetka muškátového oříšku
mletý černý pepř
sůl
olej na smažení a vymazání zapékací misky

Postup:

1. Kedlubny a brambory nakrájíme na plátky silné asi 7 mm, větší kolečka kedluben ještě přepůlíme
2. Ve vroucí osolené vodě plátky 10 minut povaříme, poté je scedíme a necháme důkladně okapat
3. Na oleji opečeme nudličky nebo kostky masa, osolíme je a okořeníme pepřem
4. Zapékací misku nebo pekáček vytřeme olejem
5. Smetanu rozmícháme se špetkou muškátového oříšku, sýrem, solí a pepřem
6. Brambory s kedlubnami rozložíme do zapékací misky, poklademe je masem a na nudličky nakrájenou slaninou, vše zalijeme směsí smetany
7. Zapékáme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 30 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy