REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kedlubnový guláš

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nakrájené kedlubny podušené na cibulovém základě s paprikovou klobásou a hráškem, okořeněné mletou paprikou a pepřem, zahuštěné jíškou, zdobené chilli papričkou, petrželí a červenou cibulí.


Ingredience:
100 gsterilovaného hrášku
500 mlmasového vývaru
2 lžíce instantní jíšky
2 lžícesádla
2 kspaprikové klobásy
2 kskedlubny
1 kscibule
mletá paprika
mletý pepř
sůl
Na ozdobení:
1 ksmalé červené cibule
1 kschilli papričky
snítka zelené patrželky

Postup:

1 Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, paprikové klobásy nakrájíme na kolečka, kedlubny oloupeme a nakrájíme na větší kousky
2. Na rozpáleném sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, podle chuti okořeníme mletou paprikou, mírně osmahneme, přidáme nakrájené klobásy, kedlubny, osolíme, opepříme, zalijeme vývarem a dusíme asi 15 minut, až jsou kedlubny téměř měkké
3. Do guláše přidáme okapaný hrášek, jíšku, důkladně rozmícháme, ještě chvíli povaříme, rozdělíme na talíře, ozdobíme očištěnou nadrobno nakrájenou chilli papričkou, kouskem petrželky a oloupanou, na kolečka nakrájenou cibulí.

Doporučení:

Podáváme nasucho s opečenými tousty.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy