REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kečup ze Zlína

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept z jižní Moravy na chutný domácí kečup.


Ingredience:
2000 grajčat
250 gcibule
250 gjablek
120 gcukru krystal
0,25 locta
6 kszrnek nového koření
6 kshřebíčku
1 lžičkaskořice
1 lžičkapálivé červené pariky
1 lžičkasoli
1 lžičkapepře

Postup:

1. Všechny ingredience dáme do většího hrnce
2. Na mírném ohni, za občasného promíchání, vaříme do změknutí rajčat cca 20minut
3. Pak necháme směs vychladnout a rozmixujeme ji v mixéru
4. Nakonec musíme kečup propasírovat (hmotu protlačíme vařečkou přes cedník s menšími otvory)
5. Takto připravenou kečupovou hmotu dáme opět vařit a to na 30 minut
6. Ještě horký ho pak plníme do jednotlivých lahví a ihned zazátkujeme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy