REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kečup z Dobrušky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Domácí kečup podle receptu z podhůří Orlických hor.


Ingredience:
2,5 kgrajčat
125 gcukru
4 ksvelké cibule
3 kshřebíčku
10 kskuliček nového koření
4 kszrnek pepře
2 ksfeferonek
1/2 ksbobkového listu
1/8 locta
1 lžícečervené papriky
2 lžícesoli
špetka zázvoru
špetka skořice

Postup:

1. Všechny ingredience dáme do většího hrnce
2. Na mírném ohni, za občasného promíchání, vaříme do změknutí rajčat, nejméně však 20 minut
3. Pak necháme směs vychladnout
4. Důkladně ji rozmixujeme v mixéru
5. Kečup pak propasírujeme (hmotu protlačíme vařečkou přes cedník s menšími otvory)
6. Takto připravenou hmotu dáme opět vařit a to na 30 minut
7. Ještě horký kečup plníme do jednotlivých lahví a ihned uzavřeme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy