REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kávové pusinky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Úžasné vánoční stříkané cukroví – pusinky s příchutí kávy, zdobené čokoládovou polevou.


Ingredience:
150 gmoučkového cukru
3 lžičkypřekapávané kávy ze směsi 100 % Arabica mletá
2 lžičkyškrobové moučky
3 ksbílky
Na polevu:
100 ghořké čokolády
40 mlsmetany
skořice
Ostatní: papír na pečení, cukrářský sáček

Postup:

1. Z bílků ušleháme sníh nad párou, postupně přidáváme cukr, dokud není sníh zcela tuhý
2. Troubu předehřejte na 120 °C
3. Espresso smícháme se škrobovou moučkou a opatrně vmícháme do bílkové hmoty
4. Směsí naplníme cukrářský sáček a na plech vyložený pečícím papírem stříkáme malá kolečka o průměru asi 3 cm, na ně nastříkáme do prstence okraje a sušíme v otevřené troubě při teplotě 90 °C po dobu 45 minut
5. Pusinky vyjmeme a necháme vychladnout na mřížce
6. Na polevu poskládáme nahrubo hořkou čokoládu a spolu se smetanou ji rozpusťte ve vodní lázni, ochutíme skořicí a necháme částečně vychladnout
7. Nakonec ponoříme dolní polovinu pusinek do čokoládové polevy, přendáme na čistý plech a necháme zaschnout.

Poznámka:

Zdroj: Billa.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy