REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Karí koření

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Středně ostrá varianta základního receptu na suchou kořenící směs karí.


Ingredience:
Rozpis asi na 115 g koření:
5 kskarí lístků
4 kssušené červené chilli papričky
1/2 šálkusemínek koriandru
4 lžíceřímského kmínu
2 lžícesemínek pískavice
2 lžícefenyklu
1 lžícemleté kurkumy
1 lžícemletého chilli
1/2 lžičkysoli

Postup:

1. Nejprve celé koření pražíme na sucho ve woku, kahari či velké pánvi 8-10 minut, dokud koření neztmavne a nezačne intenzívně vonět
2. Necháme vychladnout
3. Opražené, vychladlé koření nasypeme do mlýnku a rozemeleme na jemný prášek
4. Získaný prášek důkladně promícháme ve větší skleněné nádobě s mletým chilli, kurkumou a solí
5. Skladujeme v dobře těsnící nádobě.

Doporučení:

Ostrou variantu získáme přidáním sušeného chilli. V uzavřené nádobě vydrží tato směs 2-4 měsíce. Po otevření skladujete v ledničce.

Poznámka:

1 šálek = cca 200 ml

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy