REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Karbanátky bez zahušťování

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Karbanátky z mleté vepřové plece zjemněné smetanou, ochucené sladkou paprikou a majoránkou. Smažené na oleji a podávané s bramborovou kaší.


Ingredience:
400 gmleté vepřové plece
200 ml12% smetany
4 ksstroužku česneku
2 ksvejce
1 kscibule
1 lžícedijonské hořčice
2 lžičkymajoránky
1 lžičkamleté sladké papriky
špetka strouhaného muškátového oříšku
pepř
sůl
A ještě:
tuk (sádlo, olej...) na smažení
strouhanka na obalování

Postup:

1. K masu nalijeme smetanu, promícháme a necháme přes noc v lednici
2. Pak přidáme všechno koření, utřený česnek, najemno nakrájenou cibuli a hořčici
3. Osolíme dle chuti
4. Navlhčenýma rukama tvarujeme karbanátky (hmota je řidší, ale jde to) a obalíme je ve strouhance
5. Pak je pozvolna smažíme v rozpáleném tuku z obou stran dozlatova.

Doporučení:

Podáme např. s bramborovou kaší.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy