REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Karamelové řezy III.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Luxusně vypadající jednoduchý moučník s karamelovým krémem.


Ingredience:
200 gpolohrubé mouky
150 gcukru moučka
4 ksvajec
4 lžíceteplé vody
Na pokladení:
1,5 ksbalíčku piškotů
1 ksmarmelády
0,5 dlvody
0,5 dlrumu
čokoláda na vaření
100 % tuk
Krém:
1 ksSalka
1 ksmásla

Postup:

1. Nejlépe den předem si připravíme karamel: dáme neotevřenou plechovku Salka do kastrolu s vodou a vaříme cca 2 hodiny, necháme vychladnout (vodu podle potřeby doléváme, aby byla plechovka stále při varu potopená)
2. Žloutky ušleháme s cukrem do pěny, v druhé míse ušleháme z bílků tuhý sníh
3. Ke žloutkům přidáváme po lžících vodu, opatrně vmícháme mouku, nakonec sníh z bílků
4. Vše promícháme a rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech či na peč. papír a upečeme v předehřáté troubě na 160 °C
5. Vychladlý korpus potřeme silněji marmeládou či džemem, poklademe piškoty, které jsme smočili ve vodě smíchané s rumem
6. Uvařené Salko vyšleháme s máslem na krém
7. Moučník potřeme karamelovým krémem a polijeme čokoládovou polevou
8. Dáme ztuhnout do lednice.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy