REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kapustové závitky s kuskusem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kapustové závitky plněné kuskusem, mrkví, vejcem, petrželkou a rozinkami, přelité jogurtovou zálivkou, upečené v troubě.


Ingredience:
1 ksmalé kapusty
2 ksmrkve
1 ksvejce
3 lžícemásla
3 lžíce oleje
2 lžícenasekané petrželky
2 lžícerozinek
160 gkuskusu
voda
sůl
Na zálivku:
300 mlbílého jogurtu
1 lžícemedu
1 ksmrkve
1 kspomeranče - šťáva
špetka pomerančové kůry
špetks červeného pepře

Postup:

1. Kapustu rozebereme, listy zbavíme tvrdých košťálů, spaříme je ve vroucí osolené vodě a po vyjmutí je necháme okapat
2. V pánvi na rozehřátém másle asi 5 minut orestujeme očištěnou, nadrobno nakrájenou mrkev, rozinky zalijeme vodou a necháme nabobtnat
3. Kuskus připravíme dle návodu na obalu, necháme ho zchladnout a mezitím si uděláme jogurtovou zálivku tak, že jogurt rozmícháme s pomerančovou šťávou, kůrou, medem, pepřem a nakonec vmícháme očištěnou, na drobné kostičky nakrájenou mrkev
4. Do zchladlého kuskusu vmícháme rozklepnuté vejce, orestovanou mrkev, petrželku, okapané rozinky, osolíme a ze směsi vytvarujeme válečky, které balíme do listů 5. Závitky dáme do pekáčku, podlijeme olejem, vodou a při 180 °C pečeme 10 minut, pak je přelijeme jogurtovou zálivkou a dopečeme 10 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy