REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kapusta jako mozeček

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařená kapusta, na drobno nasekaná, podušená a promíchaná s vejci.


Ingredience:
Rozpis na 2 porce:
1/2 kskapusty
2 ksvajec
1 kscibule
1 lžícetuku
sůl

Postup:

1. Kapustu uvaříme doměkka ve slané vodě
2. Vyjmeme z vody (kterou můžeme použít jako základ pro polévku)
3. Umeleme na masovém strojku nebo nadrobno nasekáme
4. Dáme chvíli dusit na zarůžovělou nakrájenou cibulku
5. Pak přidáme vejce, je-li třeba, posolíme a necháme zhoustnout
6. Podáváme k večeři s chlebem.

Doporučení:

– Podobně můžeme připravit i květák, brukve (kedlubny), syrové hlávkové zelí.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy