REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kapr v županu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Porce kapra potřené žampionovou směsí a obalené v těstíčku, upečené v troubě dozlatova.


Ingredience:
800 gkapra (půlka s kostí)
100 gžampionů
100 mlsmetany
1 kscibule
1 kscitronu
1 kssnítky petrželky kudrnky
mletý bílý pepř
olej
sůl
Na těsto:
100 gmásla
200 ghladké mouky
50 mlvody
1 ksvejce
1 ksvejce na potření
špetka soli

Postup:

1. Kapra dobře omyjeme, ostrým nožem odřízneme páteřní kost, pak nakrájíme na 8 dílů, osolíme, pokapame citronovou šťávou a necháme v chladničce alespoň 15 minut odležet
2. Z hladké mouky, na kousky nakrájeného změklého másla, vejce, vody a špetky soli vypracujeme těsto, dáme do chladničky a necháme 10 minut odpočinout
3. Na 2 lžících rozehřátého oleje orestujeme oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli, přidáme očištěné, na plátky nakrájené žampiony, podusíme, zalijeme smetanou, povaříme asi 5 minut, až smetana zhoustne a vše se spojí
4. Ochutíme solí, mletým pepřem, na drobno nasekanou kudrnkou a připravenou žampionovou směs naneseme na kapří filety
5. Odpočinuté těsto rozválíme na plát, rozkrájíme na 3 cm široké proužky, které opatrně obtočíme kolem ryby se žampiony
6. Do olejm vymazaného pekáčku naskládáme zabalené rybí porce, potřeme rozšlehaným vejcem, dáme do trouby a pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C dozlatova (asi 20 minut).

Doporučení:

Podáváme s teplou zeleninou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy