REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kapr smažený v nadýchaném těstíčku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V kynutém těstíčku připraveném z droždí, hladké mouky, piva a vejce obalené podkovy kapra, ty pak usmažené v oleji pěkně dozlatova.


Ingredience:
1 kskapr
1 ksvejce
200 ghladké mouk
30 gdroždí
2 dlpiva
kmín
olej
sůl

Postup:

1. Očištěného kapra naporcujeme na podkovy (hlavu a ocas použijeme na polévku)
2. Podkovy osušíme, osolíme, posypeme kmínem a obalíme v části hladké mouky
3. Do piva rozdrobíme droždí, rozšleháme s vejcem, přidáme hladkou mouku a necháme v teple 20 minut vykynout
4. Podkovy namáčíme v těstíčku a usmažíme na rozpáleném oleji, dozlatova.

Doporučení:

Podáváme s vařenými brambory ochucenými máslem a zeleninovým salátem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy