REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kanec s rybízovou omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Naložená prošpikovaná kančí plec upečená doměkka, servírovaná s rybízovou omáčkou.


Ingredience:
800 gkančí plece
100 gslaniny
300 mlmasového vývaru
3 lžícerybízového džemu
3 lžícemraženého rybízu
2 lžícemásla
2 kskrajíců tmavého chleba
mletý pepř
sůl
Na mořidlo (marinádu):
500 mlčerveného vína
100 mlocta
5 kskuliček černého pepře
3 kskuliček nového koření
3 kskuliček jalovce
1 ksbobkového listu
1 kssnítky tymiánu
1 kspetržele
1 kscibule
1 ksmrkve
1/2 ksmalého celeru

Postup:

1. Připravíme si mořidlo (marinádu); očištěnou kořenovou zeleninu a oloupanou cibuli nakrájíme na kousky, zalijeme červeným vínem s octem, přidáme tymián, bobkový list, kuličky jalovce, nového koření i černého pepře a povaříme 5 minut
2. Očištěnou kančí plec prošpikujeme na hranolky nakrájenou slaninou, vložíme do vychladlého mořidla, uložíme na 3 dny do ledničky rozležet a občas maso obrátíme
3. Pak namořené maso vložíme do pekáčku, osolíme, opepříme, podlijeme částí mořidla, přidáme máslo, vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme 60 minut za občasného přelévání výpekem a podle potřeby podlévání mořidlem 4. Poté přidáme rozdrobené střídky chleba, přilijeme vývar a dopečeme doměkka (asi 30 minut), potom maso vyjmeme, šťávu svaříme, vmícháme džem, povaříme, přecedíme a nakonec přidáme rybíz, opět provaříme a dochutíme solí i pepřem
5. Maso nakrájené na plátky podáváme s omáčkou a houskovým knedlíkem.

Poznámka:

Více o přípravě zvěřiny s dozvíte zde: Zvěřinové pokrmy.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy