REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kakaové trojhránky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V troubě upečené cukroví ve tvaru trojúhelníčků zdobené kakaovou polevou a sekanými oříšky.


Ingredience:
120 ghladké mouky
70 gstrouhaných, loupných mandlí
70 gmoučkového cukru
70 gmásla
1 lžícekakaa
1 ksžloutku
strouhaná citronová kůra
Na kakaovou polevu:
100 gkrupicového cukru
50 gmásla
5 lžicvody
1 lžícekakaa
mouka na pomoučení válu

Postup:

1. Do mísy prosijeme mouku s cukrem, vmícháme ustrouhané mandle, kakao, citronovou kůru
2. Rozdrobíme máslo a spolu se žloutkem ho přidáme k ostatním ingrediencím, promícháme, bude-li těsto moc suché a drobivé, přidáme ještě trochu bílku, chvíli vše hněteme rukama, ale ne příliš dlouho, necháme v chladu 30 minut odpočinout
3. Na vále pomoučeném hladkou moukou vyválíme slabý plát, z kterého nakrájíme čtverečky o straně 4 cm, které ještě překrojíme na trojhránky, klademe je na nepomaštěný plech
4. Pečeme ve velmi mírně vyhřáté troubě
5. Vychladlé cukroví necháme asi 3 dny uležet, pak zdobíme kakaovou polevou a posypeme sekanými mandlemi.

Příprava kakaové polevy:
1. Svaříme vodu s cukrem
2. Povolené máslo utřeme s kakaem do pěny, vmícháme svařený cukr.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy