REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kakaové řezy s bílou čepicí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kakaové řezy s broskvemi, ozdobený tuhým sněhem, posypaný mandlemi.


Ingredience:
200 gpolohrubé mouky
200 gbroskví
200 gtuku na pečení
180 gmoučkového cukru
20 gkakaa
3 ksžloutků
1 ksvejce
1 ksbalíčku prášku do pečiva
tuk na vymaštění plechu
hrubá mouka na vysypání plechu
Na sníh:
50 gmandlových lupínků
40 gcukru krupice
30 gmoučkového cukru
3 ksbílků

Postup:

1. Žloutky, rozklepnuté vejce, moučkový cukr a změklý tuk utřeme do hladké pěny
2. Pak zlehka vmícháme prosátou polohrubou mouku s kakaem i práškem do pečiva
3. Připravené těsto rozetřeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech a na povrch těsta rozložíme vypeckované, na kousky nakrájené broskve
4. Dáme do vyhřáté trouby a pečeme při 160 °C asi 30 minut
5. Bílky vyšleháme v horké vodní lázni s krupicovým cukrem na tuhý sníh, pak vyndáme z vodní lázně, vsypeme moučkový cukr a šleháme tak dlouho, dokud sníh nevychladne
6. Nakonec ho rozetřeme na horký předpečený koláč, posypeme mandlovými lupínky, dáme zpět do trouby a dopečeme při 180 °C asi 20 minut
7. Po upečení necháme moučník na plechu vychladnout a pak nakrájíme na řezy.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy