REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kakaová roláda se šlehačkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jednoduchá a rychlá roláda od naší čtenářky paní Maruš.


Ingredience:
6 ksvajec
3 lžícemoučkového cukru
6 lžichladké mouky
2 lžícekakaa
1/2 ksbalíčku prášku do pečiva
250 mlšlehačky

Postup:

1. Oddělíme si žloutky a bílky
2. Z bílků ušleháme tuhý sníh, do něj zašleháme cukr
3. Pak vařečkou vmícháme žloutky
4. Za sucha smícháme mouku, kakao a prášek do pečiva a to zamícháme do směsi z vajec a cukru
5. Na plech položíme pečicí papír vystřižený podle dna
6. Na něj nalijeme těsto a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 150 °C
7. Ihned po upečení odkrojíme od stěn, srolujeme i s papírem a necháme vychladnout
8. Po vychladnutí stáhneme papír, jde to celkem lehce, a roládu naplníme ušlehanou šlehačkou, zabalíme do celofánu nebo alobalu, dáme do chladničky na několik hodin odležet.

Doporučení:

Do šlehačky nepřidáváme ztužovač, roláda vydrží v chladničce celý týden pokud ji nesníme, místo cukru lze dát odpovídající množství umělého sladidla a pak mohou jíst i diabetici.

Poznámka:

P.S od paní Maruš – Když jsem se učila dělat tuto roládu, to bylo asi před čtyřiceti roky, tak se nepoužíval pečicí papír ale obyčejné noviny, asi to nebylo nejzdravější ale nic se nevymazávalo a šlo to krásně sloupnout.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy