REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kachní prsa na hruškách

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kuřecí prsíčka podlitá portským vínem, podušená doměkka na slanině spolu s kousky hrušek, oříšky, medem a nadrobno nasekanou mátou.


Ingredience:
4 kskachních prsou
2 kshrušek
60 glískových oříšků
60 ganglické slaniny
50 mlportského vína
3 lžícehladké mouky
1 lžičkamedu
mletý černý pepř
máta
olej
sůl

Postup:

1. Očištěná prsíčka omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce
2. Maso zprudka opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a rozškvaříme ji
3. Omyté hrušky zbavené jadřinců nakrájíme na menší kousky, přidáme k masu společně s lístkovými oříšky, medem a nadrobno nasekanou mátou, vše podlijeme vínem a dusíme doměkka
3. Měkké maso nakrájíme na plátky, obložíme hruškovou směsí a podáváme s bramborovým knedlíkem nebo rýží.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy