REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kachní polévka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka z kachních křídel a drůbků.


Ingredience:
drůbky a křídla z kachny
50 grýže
30 ghladké mouky
20 gmásla
4 lžícesterilovaného hrášku
2 kszrnek pepře
1 kscibule
pepř
sůl

Postup:

1. Drůbky a křídla omyjeme a dáme vařit do hrnce s osolenou vodou, cibulí a celým pepřem do změknutí
2. Vychladlé maso obereme a nasekáme
3. Polévku přecedíme a uvaříme v ní rýži
4. Z másla a mouky uděláme světlou jíšku
5. Když je rýže měkká, zahustíme polévku jíškou, přidáme sterilovaný hrášek a ještě chvíli povaříme
6. Nakonec přidáme pokrájené maso a podle chuti osolíme a opepříme.

Poznámka:

Příprava jíšky viz. recept: Jíška.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy