REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kachní paštika v křupavé krustičce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Poctivá domácí paštika z marinovaných kachních jater a dalších surovin, servírovaná v těstové krustě, která vznikne po jejím ztuhnutí díky jejímu zapečení v troubě.


Ingredience:
Ingredience na paštiku:
Rozpis na 4 porce:
400 gkachních jater
250 grostlinného tuku Flora Gold
500 mlmléka
100 mlkoňaku nebo brandy
100 mlportského vína
sůl
Ingredience na těsto:
175 gšpaldové mouky
75 grostlinného tuku Flora Gold
50–70 mlstudené vody
vejce na potření
pepř
sůl

Postup:

1. Játra dobře omyjeme, odblaníme a necháme odležet jeden den v mléce, opět propláchneme a další den dáme játra odpočívat do koňaku (nebo brandy) a portského
2. Játra necháme okapat, polovinu z nich nakrájíme na kostičky, orestujeme na rostlinném tuku Flora Gold a necháme zchladnout, druhou polovinu rozmixujeme (nebo 2x umeleme) a smícháme s rostlinným tukem Flora Gold, solí a pepřem (pokud máte rádi pikantní, nešetřete)
3. Poté přidáme vychladlé kusy jater, zamícháme a případně dochutíme portským či koňakem
4. Formu vyložíme potravinářskou folií, naplníme paštikou a několikrát sklepneme, paštiku pečeme ve vodní lázni ve vyhřáté troubě na 80 °asi 40 minut
5. Po zchladnutí vložíme do lednice alespoň na 24 hodin a necháme dobře ztuhnout
6. Na těsto zpracujeme všechny uvedené ingredience, zabalíme do fólie a necháme odpočinout 30 min
7. Následně vyválíme, okraje potřeme vejcem a paštiku zabalíme do těsta, v troubě na 180 °C upečeme do zlatova.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy