REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kachna plněná letními jablky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kachna naplněná jablky a upečená dozlatova.


Ingredience:
2 kgkachny
800 gletních jablek
10 ghladké mouky
1 ksmenší cibule
sůl
trochu kmínu
voda na podlití

Postup:

1. Očištěnou opláchnutou kachnu osolíme
2. Šťavnatá letní jablka neloupáme, jen škrabkou na brambory vyřízneme jaderníky a kachnu naplníme
3. Pak ji vložíme na pekáč, pokmínujeme, přidáme kousek cibule i se slupkou, podlijeme vroucí vodou a pozvolna pečeme, při teplotě kolem 180 °C, za občasného podlévání vypečenou šťávou
4. Do červena upečenou kachnu vyjmeme z pekáče, tuk slijeme do hrnečku, zbylou šťávu nepatrně zahustíme hladkou moukou a necháme ji zarestovat, potom šťávu doplníme vroucí vodou, přidáme trochu sebraného tuku a povaříme v hladkou šťávu
5. Kachnu rozkrájíme na jednotlivé porce, obložíme upečenými jablky a servírujeme například s vařenými brambory hustě posypanými zelenou petrželkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy