REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kachna na víně s ovocem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kachna podlitá vínem a upečená na cibulce dozlatova.


Ingredience:
2 kgkachna
100 gsušených švestek
300 mlbílého vína
100 mlzeleninového vývaru
2 lžícemásla
1 lžícehladké mouky
3 kscibule
3 kszrnek jalovce
3 kshřebíčků
2 kssnítky tymiánu
2 ksjablek
voda
sůl

Postup:

1. Dobře očištěnou kachnu opláchneme, osušíme a z venku i zevnitř nasolíme
2. Do pekáčku nasypeme oloupané na hrubo nakrájené cibule, přidáme jalovce, hřebíčky, opláchnuté okapané snítky tymiánu, pak vložíme kachnu prsíčky nahoru a podlijeme částí vývaru a vína
3. Poté vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme doměkka (asi 2 hodiny) podle potřeby za občasného podlévání zbylým vývarem a bilým vínem
4. V pánvi na rozehřátém másle krátce podusíme oloupaná, jádřinců zbavená, na kostičky nakrájená jablka a opláchnuté, přepůlené sušené švestky
5. Měkkou kachnu vyjmeme a udržujeme v teple, výpek vyrestujeme na tuk, zaprášíme hladkou moukou, rozředíme asi 200 ml vody, šťávu provaříme, scedíme, pak přidáme ovoce, dochutíme solí a znovu krátce povaříme
6. Naporcovanou kachnu při servírování přelijeme šťávou s ovocem a podáváme s karlovarským knedlíkem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy