REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kachna na pomerančích a hříbcích

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kachna potřená podrceným kořením, pečená na pomerančové šťávě doměkka, servírovaná s podušenou směsí z hub, mrkve a dalších ingrediencí.


Ingredience:
1-1,4 kgkachny
300 gsterilovaných hřibků ve sladkokyselém nálevu
300 gmrkve
100 mlpomerančové šťávy
2 lžícekompotovaných jeřabin
2 lžícezelené petrželky
2 lžíceoleje
3 lžícemedu
2 lžičkyinstantní světlé jíšky
1/2 lžičkytymíánu
5 zrnekpepře
2 zrnkanového koření
1 ksbobkového listu
1 kspomeranče
1 kschilli papričky
2 ksmladé cibulky
mletý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Dobře očištěnou kachnu, omyjeme, osušíme, osolíme, potřeme rozdrceným kořením, dáme do pekáčku, podlijeme pomerančovou šťávou, trochou vody, zvolna pečeme v předehřáté troubě při 180 °C doměkka (asi 60 minut) za občasného přelévání výpekem a podle potřeby podlévání vodou
2. Na rozehřátém oleji zlehka opečeme očištěnou, na menší kousky nakrájenou feferonku i cibulku, přidáme na kolečka nakrájenou mrkev, dusíme do změknutí, pak přidáme houby, med, jeřabiny, nadrobno nasekanou petrželku, osolíme, opepříme a ještě vše krátce podusíme
3. Měkkou kachnu vyjmeme, naporcujeme, do výpeku vmícháme jíšku, chvíli povaříme, vrátíme zpět porce kachny, přidáme dílky oloupaného pomeranče, podušenou směs a už jen prohřejeme.

Doporučení:

Podáváme s těstovinami nebo noky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy