REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kačenky (smrže) s rýžovými těstovinami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jednoduchý a přitom velmi chutný recept na využití jarních hub – kačenek nebo smržů. Jde o podušené houby spolu se zeleninou, zalité vínem, servírované s uvařenými rýžovými testovinami.


Ingredience:
300 gkačenky české (nebo smrže obecného, kuželovitého)
500 grýžových těstovin
50 gtrouhaného ementálu
1 dlbílého vína
1 ksčervená paprika
1 ksjarní cibulka i s natí
worchestr
máslo
voda
sůl
petrželka na ozdobu

Postup:
  1. Rýžové těstoviny uvaříme v mírně osolené vodě, scedíme, necháme okapat
  2. Kačenky nebo smrže očistíme, pokrájíme na kousky
  3. V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme nakrájenou jarní cibulku, kačenky, proužky papriky, podlijeme vínem, osolíme, přiklopíme, dusíme do měkka
  4. Když jsou houby a zelenina měkká, necháme odpařit část tekutiny, vmícháme okapané uvařené těstoviny, ochutíme, pepřem, worchestrem, krátce prohřejeme
  5. Na talíři posypeme strouhaným sýrem, ozdobíme petrželkou a podáváme.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy