REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Juvarlakia

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Masovo – rýžové kuličky v citrónové šťávě.


Ingredience:
60 gmletého masa
2 ksbílků
1 kscitrónu (šťáva)
3 lžícenasekané petrželky
1/2 šálkumásla
1/2 šálkusekané cibule
1/2 šálkurýže
pepř
sůl

Postup:

1. Maso smícháme v míse s několikrát propláchnutou a okapanou rýží a bílky
2. Přidáme nasekanou petrželku, jemně nasekanou cibuli a osolíme
3. Nakonec vmícháme rozpuštěné máslo
4. Ze směsi tvarujeme kuličky velikosti vlašského ořechu, které vkládáme vedle sebe do hrnce, zalijeme vodou aby byly ponořené a vaříme na mírném ohni
5. Po uvaření slijeme zbytek šťávy do šálku, kuličky zalijeme citrónovou šťávou a ještě chvíli povaříme.

Poznámka:

Používáme šálky o obsahu 125 ml.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy