REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jihočeský pivovarský guláš

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hovězí kližka nakrájená na kostky, podušená na cibulce spolu s dalšími ingrediencemi doměkka.


Ingredience:
600 ghovězí kližky
300 gcibule
100 gkysaných nakládaných okurek
80 gsádla
50 gstrouhaného chleba
3 dclsvětlého piva
2-3 ksstroužky česneku
rajský protlak
mletá sladká paprika
drcený kmín
mletý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Na sádle osmahneme v hrnci jemně nakrájenou cibuli dozlatova
2. Přidáme na kostky nakrájenou kližku, mírně ji osolíme, zaprášíme mletou sladkou paprikou, dále přidáme rajský protlak, utřený česnek, kmín, pepř a strouhaný chléb, vše podlijeme mírně pivem
3. Zvolna dusíme zaklopené v troubě, podle potřeby maso podléváme vodou, občas pokrm zamícháme
4. K měkkému masu ještě přidáme na kostičky nakrájené okurky, prohřejeme a podáváme nejlépe s pečivem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy