REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jihočeský guláš

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Další recept na guláš, tentokrát připravený z kostek předního hovězího masa, sádla, cibule, česneku, anglické slaniny, rajčatového protlaku a koření.


Ingredience:
500 gpředního hovězího masa
180 gcibule
100 ganglické slaniny
40 ghladké mouky
30 gsádla
6 gmleté červené papriky
1 lžičkarajčatového protlaku
1 ksstroužek česneku
majoránka
celý pepř
kmín
sůl
voda na podlití

Postup:

1. Na sádle orestujeme dozlatova na drobné kostičky nakrájenou očištěnou cibuli
2. Přidáme mletou červenou papriku, ihned vložíme kostky osoleného a pepřem okořeněného masa, podusíme ve vlastní šťávě
3. Opečené maso podlijeme horkou vodou, okořeníme kmínem a rozdrceným česnekem a dusíme doměkka
4. Do hotového guláše vmícháme ještě rajský protlak a přidáme podušenou anglickou slaninu nakrájenou na plátky
5. Okořeníme drceným celým pepřem a cca 5 minut vše povaříme.

Doporučení:

Takto připravený guláš servírujeme s dušenou rýží.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy