REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jihočeská salapajda

Jednoduchá, přesto velmi chutná polévka s vložkou brambor a cibule, zahušťuje se mlékem, moukou a smetanou.


Ingredience:
500 gbrambor
200 gsladké smetany
1 lvody
1/2 lmléka
3 lžícehladké mouky
1 lžícenasekaného kopru
1 lžícemásla
4 kskuličky nového koření
4 ksvejce
2 ksbobkové listy
2 kscibule
ocet
pepř
sůl

Postup:
  1. Brambory nakrájíme na kostičky, cibuli na kolečka, dáme vařit do 1 l vody s bobkovým listím a novým kořením, osolíme
  2. V jiné nádobě rozmícháme mléko se smetanou, zahustíme moukou, dobře rozkvedláme, aby se netvořily hrudky
  3. Když jsou brambory a cibule uvařené, vyjmeme koření, vlijeme mléko se smetanou a moukou, mícháme až do zhoustnutí
  4. Polévku ochutíme octem, solí, pepřem, zjemníme lžící másla
  5. Na talíři posypeme nasekaným omytým mladým koprem a nadrobno nakrájeným vejcem.

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy