REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jeřabinový kompot

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zavařené jeřabiny s cukrem a kyselinou citrónovou.


Ingredience:
1 kgjeřabin
150 gcukru
1 lvody
Nálev:
1 lvody
650 gcukru
4 gkyseliny citrónové

Postup:

1. Jeřabiny 10 až 15 minut předvaříme v nálevu, připraveném z 1 litru vody a 150 g cukru
2. Scezené pak nasypeme do sklenic
3. Zalijeme je sladkým nálevem z vody, cukru a kyseliny citrónové
4. Sklenice sterilujeme 20 minut při teplotě 85 °C.

Poznámka:

Více viz. škola vaření: Konzervování, sterilace, zavařování.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy