REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jemné sýrové karbanátky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Smažené karbanátky z hermelínu, měkkého salámu, bešamelu a dalších ingrediencí.


Ingredience:
1 kshermelínu
1 ksvejce
2 ksstroužků česneku
50 glibového měkkého salámu
2 lžíceostrého kečupu
mletý pepř
olej na smažení
hladká mouka na obalení
sůl
Na bešamel:
1 lžícehladké mouky
10 mlmléka
50 gmásla

Postup:

1. Nejprve si připravíme bešamel; v rendlíku zpěníme máslo, přidáme hladkou mouku a za stálého míchání ji osmahneme, pak přilijeme mléko, za stálého míchání provaříme, odstavíme z tepla a necháme mírně vychladnout
2. Mezitím nastrouháme na hrubo hermelín, přidáme na kostičky nakrájený salám, vejce, ostrý kečup, oloupané prolisované stroužky česneku, mletý pepř, sůl a nakonec vmícháme zchladlý bešamel
3. Hmotu dobře propracujeme, vytvarujeme z ní malé karbanátky, které obalíme v hladké mouce a zvolna osmažíme v rozehřátém oleji po obou stranách dorůžova
4. Podáváme s vařenými bramborami omaštěnými máslem, ostrým kečupem, hořčicí a nakrájenou cibulkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy