REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jemné mleté karbanátky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Mleté maso promíchané s cibulí, česnekem, vejcem, kořením a tvarohem, vytvarované do menších karbanátek, usmažené dozlatova, podávané se zeleninovou směsí.


Ingredience:
600 gmletého masa
4 lžícenahrubo nastrouhaného tvarohu
2 lžícenasekané petrželky
2 ksstroužků česneku
1 kscibule
1 ksvejce
mletý pepř
strouhanka
olej na smažení
sůl
Na zeleninovou směs:
3 lžíceolivového oleje
4 kskarotky
2 ksmenší cukety
1 ksčervené papriky
1 kscibule
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Mleté maso dáme do mísy, osolíme, opepříme, přidáme oloupanou nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, nasekanou petrželku, rozklepnuté vejce, nastrouhaný tvaroh, vše dobře propracujeme a je-li směs příliš řídká, zahustíme ji trochou strouhanky
2. Z masové hmoty vytvarujeme menší karbanátky a na rozehřátém oleji je zvolna z obou stran usmažíme dozlatova
3. Připravíme si zeleninovou směs tak, že oloupanou cibuli nakrájíme na měsíčky, cukety, karotky i papriku očistíme a nakrájíme na menší kousky
4. Na rozehřátém olivovém oleji necháme zesklovatět cibuli, přidáme nakrájenou zeleninu, vše osolíme, opepříme, chvíli podusíme a odstavíme (zelenina musí zůstat na skus pevná)
5. Usmažené karbanátky podáváme s připravenou zeleninou a vařenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy