REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jemné čokoládové rohlíčky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Malé rohlíčky potřené rozšlehaným vajíčkem, upečené v mírně vyhřáté troubě.


Ingredience:
200 ghladké mouky
100 gmoučkového cukru
100 gmásla
50 gstrohané čokolády
1 ksvejce
tuk na vymazání plechu
rozšlehané vejce na potření

Postup:

1. Moučkový cukr prosijeme a utřeme s máslem a vejcem
2. Přidáme ustrouhanou čokoládu a prosátou hladkou mouku, vypracujeme těsto
3. Tvoříme malé rohlíčky, které klademe na tukem vymazaný plech a potíráme rozšlehaným vejcem
4. Pečeme v troubě vyhřáté na 150-160 °C asi 10-15 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy