REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jehněčí kotletky s bylinkovým máslem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Slavnostní velikonoční menu v podobě marinovaných jehněčích kotlet s bylinkovým máslem podávaných s lehkým bramborovým salátem.


Ingredience:
4 ksjehněčích kotletek
Na marinádu:
1 ks1 ks větvičky rozmarýnu
1 ksvětvičky tymiánu
1 lžícehořčice
100 mloleje
šťáva z jednoho citronu
worchester
pepř
sůl
Na bylinkové máslo:
120 gmásla
2 ksstroužku česneku
čerstvé bylinky
pepř
sůl
Na salát:
1 kgbrambor
2 ksstroužku česneku
1 ksčervené cibule
listy z červené řepy
sečuánský pepř
trs rajčátek
sůl

Postup:

1. Kotletky si upravíme tak, aby vzhledově část kosti byla bez masa
2. Připravíme si marinádu, kde smícháme veškeré ingredience a polijeme tím připravené maso v míse
3. Přidáme natrhané bylinky, tymián a rozmarýn a necháme odležet pár hodin
4. Brambory uvaříme celé ve slupce do poloměkka
5. V pánvi rozpustíme máslo
6. Přidáme jemně nasekané bylinky (zde petrželka, oregano, estragon, šalvěj), nasekaný česnek, sůl a pepř
8. Necháme vychladit
9. Listy salátu dáme do mísy, přidáme krátce restovanou cibuli s česnekem a promícháme
10. Osolíme a opepříme
11. Brambory na pánvi opečeme spolu s rajčátky
12. Kotletky pečeme na pánvi asi 6 minut z každé strany
13. Pak dáme do alobalu 2 minutky odpočinout a můžeme servírovat.

Doporučení:

Na talíř servírujeme salát, kotletky kostí nahoru, jemně dlaní rozmáčknuté brambory, opečená rajčátka a vše přelijeme bylinkovým máslem.

Poznámka:

Recept ze stránky: Vaření a pečení s láskou – autorka textu i fotografie: Tereza Buranská.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy