REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jehněčí kolínko na černém pivu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jedna z variant, jak připravit skvělá jehněčí kolínka. Tento recept je na kolena dušená, podlévaná pivem a dochucená rozmarýnem, pepřem a solí, servírovaná podlitá šťávou připravenou z výpeku.


Ingredience:
4 ksjehněčí kolínka
4 ksstroužky česneku
4 lžícehladké mouky
4 lžícemásla
5 dlčerného piva
rozmarýn
pepř
sůl

Postup:

1. Jehněčí kolínka osolíme, opepříme, v pekáči opečeme na másle ze všech stran
2. Přilijeme polovinu černého pivo, přidáme rozmarýn (čerstvé snítky nebo sušený), přiklopíme druhým pekáčem, dusíme, dokud maso nezměkne, během dušení podléváme zbytkem piva
3. Když je maso měkké, šťávu slijeme do hrnce, přidáme hladkou mouku, rozmíchanou ve vlažné vodě mícháme, provaříme, aby vznikla hladká omáčka, hotovou omáčku propasírujeme přes cedník
4. Na talíře nalijeme omáčku, položíme pečená kolínka a podáváme s vařenými brambory, bramborovou kaší nebo s chlebem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy