REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jehněčí kebaby mleté

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Grilované masové šišky přelité studenou okurkovo-jogurtovou omáčkou.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
400 gmletého jehněčího masa
6 kskuliček černého pepře
3 kszelené kardamonové cibulky
3 kshřebíčky
2 ksstroužky česneku
1 kskořenu zázvoru (1 cm)
1 kscibule
2 lžičkysemínek koliandru
2 lžičkysemínek kmínu
2 lžícenasekané čerstvé máty
1/2 lžičkysoli
plátky limetky
Na omáčku:
1,5 mlbílého jogurtu
2 lžícenasekané čerstvé máty
1 lžičkamagového čatní
1 ksokurky (7 cm)

Postup:

1. Rozehřejeme pánev a na sucho opražíme koliandr, kmín, hřebíčky, tobolky kardamonu a kuličky pepře, dokud koření trochu neztmavne a nezačne silně vonět
2. Pak opražené koření umeleme v mlýnku na kávu nebo na koření, také je můžeme rozdrtit v hmoždíři
3. Zázvor a česnek vložíme do mixéru a rozmixujeme je na kaši, přidáme rozemleté (rozdrcené) koření a smícháme s mátou, jehněčím masem, nasekanou cibulí a solí
4. Směs rozdělíme na 8-16 stejných částí, vytvarujeme je na špejlích (jehlách) do tvaru šišek 5. Kebaby opékáme na grilu 10-15 minut, občas jehlami pootočíme
6. Omáčku připravíme smícháním jogurtu, máty, mangového čatní a nastrouhané okurky
7. Ugrilované šišky podáváme mírně přelité omáčkou a ozdobené plátky limetky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy