REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jednohubky se smrži

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Neobvyklé jednohubky z jarních hub – smržů podušených na másle. Podávaných na kolečku rohlíku potřeném česnekem. Zdobené koktejlovými rajčátky, petrželkou a pažitkou.


Ingredience:
250 gmladých smržů (obecný, jedlý, pražský)
4 ksrohlíků
2 kscherry rajčátek
1 ks stroužku česneku
petrželka
pažitka
máslo
pepř
sůl

Postup:

1. Smrže očistíme, opláchneme a odkrojíme nohy (použijeme třeba na polévku nebo jiný pokrm)
2. Kloboučky podusíme na másle, osolíme a lehce opepříme
3. Rohlíky nakrájíme na kolečka, opečeme na sucho z obou stran, lehce potřeme česnekem
4. Na kolečka rohlíku položíme podušené kloboučky smržů, ozdobíme kouskem petrželky, pažitky a cherry rajčátky. Podáváme jako chuťovku k vínu, pivu.

Doporučení:

Podáváme jako chuťovku k vínu, pivu.

Poznámka:

Text foto D. Marounek.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy