REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jednoduchá sýrová omáčka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Smetanová omáčka ochucená nastrouhaným sýrem Niva.


Ingredience:
100-120 gsýra Niva
1 lžičkasušeného vývaru v prášku
2 dclvody
1 dclsmetany
1 ksmalé cibule
solamyl na zahuštění

Postup:

1. Na hluboké pánvi na troše dobře rozpáleného oleje osmahneme na tenká kolečka nakrájenou cibuli
2. Cibuli podlijeme vodou, výpek dochutíme vývarem, chvíli povaříme
3. Základ omáčky zjemníme smetanou, prohřejeme a nakonec přidáme nastrouhaný sýr
4. Dobře provařenou omáčku, kterou stále mícháme, zahustíme trochou solamylu zamíchaného v malém množství studené vody
5. Omáčku necháme ještě malou chvíli probublat a můžeme podávat například s těstovinami a pod.

Doporučení:

Pokud cibuli zaprášíme hladkou moukou, promícháme a pak zalijeme vodou, nemusíme solamyl vůbec použít.

Poznámka:

Solamyl – Je bramborová moučka škrobová, která je vyráběna z nejkvalitnějšího bramborového škrobu. Je lehce stravitelná, jemná a vhodná i do dětských pokrmů.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy