REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jednoduchá bublanina

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rychlý recept bez vážení na chutnou bublaninu s kousky ovoce.


Ingredience:
2 sklenicepolohrubé mouky
1 sklenicemoučkového cukru
1 sklenicemléka
1 skleniceoleje
1 sáčekskořicového cukru
1 sáčekprášku do pečiva
4 ksvejce
čerstvé nebo kompotované ovoce (jahody, meruňky, třešně ...)
moučkový cukr na posypání
tuk na vymazání plechu
mouka na vysypání plechu a obalení ovoce

Postup:

1. Ve větší míse smícháme mouku s práškem do pečiva a oběma cukry
2. Za stálého prošlehávání postupně přilijeme olej, mléko a přidáme vejce
3. Těsto nalijeme do tukem vymazané a moukou vysypané formy
4. Ovoce obalíme v mouce a rovnoměrně poklademe na těsto (mouka zajistí, že se nám ovoce úplně v těstě neutopí a bude vidět)
5. Pečeme při 180 °C asi 15 minut do zrůžovění těsta
6. Upečený, vychladlý koláč lehce posypeme mletým cukrem.

Poznámka:

Sklenice je cca 2 dcl.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy