REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Játra na čínský způsob

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vepřová játra pokrájená na nudličky, obalená ve škrobové moučce, zprudka opečená na pánvi, pak chvíli podušená, mírně podlitá vodou, spolu s pórkem a kořením.


Ingredience:
600 gvepřových jater
1 kspórek
1 lžičkastrouhaného zázvoru
škrobová moučka
sojová omáčka
voda
pepř
olej
sůl

Postup:

1. Játra odblaníme, nakrájíme na nudličky, obalíme v namočené škrobové moučce
2. V pánvi rozehřejeme olej, vkládáme kousky, jater mícháme, zprudka opékáme ze všech stran
3. Přidáme na kolečka nakrájený pórek, ochutíme sojovou omáčkou, zázvorem, pepřem, podlijeme troškou vody, dusíme, až pórek změkne
4. Hotová játra podáváme například s uvařenou rýží.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy