REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jarní voňavé kuře s bramborami a jablky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečené kuře chutná asi všem. Ovšem upečené spolu s přílohou, v tomto případě s brambory nakrájenými na měsíčky, to je druh pokrmu, který nejen šetří čas při jeho přípravě, ale také skvěle chutná!


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
1 kskuře, například od DZ Klatovy
2 ksšalotky
2 ksjablka
800 gbrambor
bylinky: rozmarýn, tymián, šalvěj
máslo
pepř
sůl

Postup:
  1. Kuře omyjeme, mezi jeho kůží a masem na prsou opatrně nožem vytvoříme malé kapsy, do kterých vložíme kousek másla a lístky šalvěje
  2. Důkladně osolíme a opepříme ze všech stran (i zevnitř) a vložíme do pekáče
  3. Ke kuřeti přidáme na měsíčky nakrájené brambory, jablka a šalotku, lehce osolíme a přidáme snítky rozmarýnu a tymiánu
  4. Pečeme společně tak 1,5 až 2 hodiny v troubě vyhřáté na 180 °C.
Poznámka:

Recept k článku: Provoněné jaro

Zdroj: dzklatovy.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy