REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jarní salát z májovek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Májovky uvařené doměkka, smíchané s mungo klíčky, ředkvičkami, eidamem a dalšími ingrediencemi, přelité salátovou zálivkou.


Ingredience:
300 gmájovek
100 gnaklíčeného munga
100 geidamu
1 svazekředkviček
1 ksčervené papriky
1 kskostky masoxu
olivový olej
citronová štáva
pepř
sůl

Postup:

1. Májovky očistíme a uvaříme v mírně osolené vodě do měkka, slijeme je, propláchneme
2. Ředkvičky pokrájíme na kolečka, papriku na kostičky, eidam na slabé proužky, vše promícháme a nakonec přidáme naklíčené mungo
3. Připravíme zálivku; nastrouháme kostičku masoxu, kterou promícháme z 5 lžícemi olivového oleje a 1 lžící citronové šťávy, důkladně promícháme
4. Zálivkou přelijeme ostatní suroviny, salát dochutíme pepřem a solí, necháme vychladit.

Doporučení:

Salát z májovek podáváme samotný nebo s pečivem. Jak si vyrobit doma vlastní klíčky Mungo se dozvíte zde: Klíčky Mungo.

Poznámka:

Autor: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy