REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jarní polévka s bylinkovými nočky

Bílá polévka se zeleninou a jarními bylinkami, s vložkou bylinkových noček.


Ingredience:
1,5 lzeleninového vývaru (slepičího)
150 gkukuřice
150 gkvětáku
150 gfazolek
150 ghrášku
150 gmrkve
mletý pepř
sůl
jarní bylinky
(listy pampelišky, kopřivy,
řeřicha, pažitka, petrželka)
Bylinkové nočky:
10 lžickrupice
2 lžícemásla
1 ksvejce
2 ksplátků šunky
jarní bylinky
špetka mletého muškátového květu
sůl

Postup:

1. Zeleninu očistíme, nakrájíme na malé kousky, zalijeme vývarem, osolíme a vaříme 30 minut
2. Hotový vývar dochutíme mletým pepřem, bylinkami a nakonec přidáme nočky.Bylinkové nočky:
3. Krupici utřeme s máslem, rozklepnutým vejcem, solí a mletým muškátovým květem
4. Bylinky a šunku nadrobno nakrájíme, přidáme k utřenému těstíčku a promícháme
5. Lžičkou tvoříme nočky.


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy