REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jarní muffiny

Sladký moučník z mouky, cukru, vajec, podmáslí a kyšky, upečený ve tvaru muffin, ozdobený bílkovou směsí, krátce zapečený pod grilem.


Ingredience:
2,5 hrnkuhladké mouky
0,75 hrnkucukru krupice
0,5 hrnkuvalašské kyšky
0,5 hrnkuslunečnicového oleje
0,5 hrnkupodmáslí
1 sáčekkypřicího prášku do pečiva
1 lžičkanastrouhané limetkové kůry
2 ksvajec
Na ozdobení:
1/2 lžičkykukuřičného škrobu
180 gjemného krupicového cukru
3 ksbílků

Postup:

1. V míse promícháme hladkou mouku s kypřicím práškem do pečiva, krupicový cukr a na jemno nastrouhanou limetkovou kůru 2. Pak přidáme vejce, slunečnicový olej, podmáslí, kyšku a vše dobře promícháme
3. Dvanáctimístnou formu na muffiny vyložíme papírovými košíčky, do nich rozdělíme těsto, dáme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme 20 minut, necháme zchladnout
4. Bílky vyšleháme do tuha, pak do nich po lžících a nad parou zašleháme krupicový cukr a škrob, aby vznikla lesklá a tuhá směs
5. Připravenou směsí naplníme cukrářský sáček, ozdobíme muffiny a dáme krátce zapéct pod gril.

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy