REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jarní bramborový salát

Dopředu uvařené brambory smíchané se zeleninou, promíchané s jogurtovou zálivkou.


Ingredience:
500 gvařených brambor
300 gvařené jarní karotky
200 gskleníkové okurky
3 ksnatvrdo uvařená vejce
2 ksvětší rajčata
1 ksbílého jogurtu
4 lžícesterilovaného hrášku
3 lžícecitrónové šťávy
3 lžíceoleje
trochu cukru
několik kapek worcesterské omáčky
mletý černý pepř
zelené výhonky jarní cibulky, petrželky a pažitky
Na ozdobu:
ředkvičky
listy hlávkového salátu

Postup:

1. Brambory, karotku, okurku, rajčata, cibuli i vejce rozkrájíme na drobné kostičky
2. Vše vložíme do mísy, přidáme sterilovaný hrášek, zakápneme olejem, citrónovou šťávou, osolíme, okořeníme pepřem a lehce zamícháme
3. Do skleničky dáme jogurt, přidáme trochu moučkového cukru, několik kapek worcesterské omáčky, usekanou zelenou petrželku a pažitku, vidličkou rozšleháme
4. Ochucenou zeleninu promícháme s jogurtovou zálivkou, salát ozdobíme nakrájenými kolečky ředkviček a listy hlávkového salátu.



reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy